Отидете към основна версия

13 093 24

Тита би шута на Криско

  • тита-
  • криско-
  • адамант-
  • продуцент-
  • певица

Тита не иска да бъде свързвана с скандалния и дори циничен имидж на досегашния си продуцент

Първата и най-успешна изпълнителка от музикалната компания на Криско Тита е твърдо решена да напусне „Адаманд рекърдс“, предава „Галерия“. Криско стоя плътно зад гърба ѝ в продължение на три години, но тя вече прави крачки и без него.

Тита вече даде старт на плавния преход с новия си проект „Първият човек“, чиито музикален продуцент е Любо Киров. Парчето представя звездата в коренно различна светлина и я разграничава от досегашния ѝ скандален имидж. Видеото, текстът и аранжиментът нямат нищо общо с клубните хитове „Антилопа“, Photoshop“, „Късай“ или „Вуду кукла“, които ѝ печелиха милиони гледания в YouTube. Тита никога не е харесвала пошлите текстове на Криско и Боро Първи, разкриват запознати. Те ѝ създадоха именно този циничен имидж, с който тя не искала да блести.

Изпълнителката неведнъж е споделяла, че извън сцената е скромно и обикновено момиче, далеч от популярния ѝ образ. Не това обаче била основната причина да напусне Криско, а тежките условия по договора ѝ с „Адаманд рекърдс“. Според една от клаузите, например, Тита няма право да забременява в рамките на 10 години от сключването на договора, твърди изданието.

Ако това се случи, тя не само ще дължи жестоки неустойки, но и ще бъде отстранена от музикалната компания. Нямала право и да се разделя с гаджето си, както и да започва нова връзка, без изричното разрешение на продуцента си. Финансовите условия пък били дори още по-жестоки от моралните.

Според тях Тита трябва да отчита процент от всеки спечелен хонорар, независимо дали е свързан с кариерата ѝ на певица или е дошъл от реклама в социалните мрежи. Тийн любимката е популярен инфлуенсър в Инстаграм, но голяма част от приходите ѝ отивали в продуцентската компания.

Без съгласието на шефа си, Тита нямала право да рекламира дори паста за зъби. Чашата преляла, когато рапърът отказал да ѝ вдигне хонорара от 4000 на 4500 лева, колкото взима една ниско оборотна чалга певица. От Адаманд смятали, че с увеличаване на сумата, броят на месечните ѝ участия може рязко да намалее.

Към момента не е ясно дали след края на отношенията си с „Адаманд рекърдс“, Тита ще продължи да се продуцира сама като другото протеже на Криско, което също се отдели от него - Гери-Никол, или ще започне да разчита на Любо Киров.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.

Свързани новини