Отидете към основна версия

12 537 35

Край на мускулестите батки

  • мускулести батки-
  • мускули-
  • мъже-
  • харесвани-
  • нова мода-
  • тяло-
  • телосложение

Ето какви мъже са на мода днес

Снимки: shutterstock

Джогинг сутрин, още час блъскане с железа във фитнеса вечер, никакви въглехидрати, а вместо бира – протеинови коктейли... На този невероятно изтощителен, скучен и изпълнен с борба за добре изразени коремни мускули, живот, най-сетне бе сложен край. Мускулестите мъжаги вече не са на мода. На мода днес са мъжете на средна възраст с малко коремче, чието последно посещение във фитнес залата е било някъде през 90-те, пише сайтът mentrend.bg.

Несъмнено мнозина ликуват. В цял свят мъжете на средна възраст със стабилна фигура се радват и започват не само да приемат себе си, но и да се харесват.

За техните тела, които някога вероятно са били добре тренирани и всеки мускул е изпъквал, но с годините релефът е изчезнал, а мускулите са станали пухкави, има нов термин: "дадбоди" (dad body) или по-ясно казано - тяло на татенце.

Не е нужно обаче, да си баща, за да изглеждаш така. Както изглежда, повечето мъже на средна възраст, които си имат достатъчно задачи и ежедневни грижи, изглеждат така. Те нямат време за изтощителни тренировки и не желаят да се концентрират излишно в правенето на бицепси и трицепси. Ако някой от тях някога е страдал по загубената си форма, то вече мъката е излишна.

Фитнес животните са демоде.

За да не възникват недоразумения – мъжете с такъв тип телосложение не са с наднормено тегло. Не става дума за шишковци, маскирани като мутри. Те просто са мъже, поизлезли малко от форма.

Примери за такива мъже има много. Един от тях е Леонардо ди Каприо, чиито снимки преди време стреснаха мнозина – коремче и паласки, почти никакви мускули – идеалът на лятото. Не само Ди Каприо отговаря на него. Едни от най-сексапилните холивудски красавци изцяло се вписват в новия стереотип за красив и желан мъж.

Джон Хем, по-известен като Дон Дрейпър от „Добри момчета“, е само една идея по-трениран от Леонардо, но по никакъв начин не нарушава идеалните мерки.

С тяло на тетенце са благословени също и Винс Вон, Джейсън Сигъл Крисчън Бейл, Алек Болдуин, Адам Сандлър, Ръсел Кроу, Сет Роугън и въобще всеки втори мъж, навършил 40.

И всички тези позакръглени пораснали момчета обявяват радостта от новите идеали за красота публично. Сред най-честите лафове в социалните мрежи са „подай нутелата!“, „Още само каса бира и съм хубавец!“.

Явно мъжете на 40+ са решили да гледат на нещата от веселата им страна.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 18 гласа.

Свързани новини