Отидете към основна версия

10 521 10

Заснеха на ВИДЕО зловеща риба с "човешко лице"

  • риба-
  • шаран-
  • зловещо-
  • китай-
  • човешко лице-
  • човешки черти-
  • окраска-
  • петна-
  • необичайно

Шаранът, който спокойно плувал из водите на китайско езерце, имал окраска, наподобяваща човешки уста, нос и очи

Чудна риба с човешко лице, е била забелязана да плува спокойно край брега на малко езеро в Китай.
Зловещия обитател на водоема бил забелязан от турист в село Миао, намиращо се в покрайнините на град Куминг, в южната провинция Юнан.

Той заснел странната риба на видео,което след това побързал да качи в китайската социална мрежа Weibo.

В клипчето се вижда как рибата плува към брега и си подава главата над водата. Окраската върху главата ѝ наподобява досущ начина, по който изглежда човешкото лице -две големи петна, наподобяващи човешки очни ябълки, две вертикални линии, приличащи на нос и една хоризонтална линия, на мястото на устата.

По-късно видеото беше разпространено и в други социални мрежи.

Въпреки че авторът на видеото обяснява, че "човешкото лице" на шарана, е всъщност неговата окраска, кадрите предизвикаха вълна от ужас и страх сред потребителите от цял свят.

Според Snopes, надежден сайт за проверка на всевъзможни факти, видеоклипът изглежда истински, макар самият сайт да маркира кадрите като „недоказани“ и "съмнителни".

„Въз основа на това, което открихме за подобни феномени, изглежда, че видеото е истинско и рибата наистина има петна с форма на човешко лице върху главата си", заявяват от Snopes.

Това не е първият случай, когато някой заснема шаран, с такава чудновата и смущаваща окраска.

През април, в езеро близо до храм в Япония бе забелязана друга подобна риба с петна, напомнящи на очи, уста и нос на човек.

Има съобщения за подобни „шарани-хора“ и в Тайван и Обединеното кралство.

През 2010 г. 44-годишен британец разбра, че шаран, който е купил пет месеца по-рано, започва да сменя цвета на люспите си и върху главата му се оформят петна, напомнящи чертите на човешкото лице.

През 2011 г. жителите в окръг Илан, североизточен Тайван бяха изненадани да открият черно-бял шаран с привидно човешки черти в местно езерце.

Настоящите кадрите също успяха да удивят света и станаха повод за разгорещени дискусии и коментари сред интернет потребителите.

Едни се шегуват с подмятания като: "Това е моментът, в който осъзнаваш, че рибата изглежда по-добре от теб", а други припомнят сцени от филма "Смисълът на живота според Монти Пайтън", където се появяват риби с лица на хора.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини