Отидете към основна версия

13 344 40

Отвориха първия в света Музей на вагината в Лондон (ВИДЕО 18+)

  • музей-
  • вагина-
  • лондон-
  • флорънс шехтър-
  • обучение

Концепцията е свързана с обучението на всички по актуални въпроси, свързани с женското интимно здраве

Снимка: Shutterstock

Знае се, че в Исландия има музей на пениса, но какво да кажем за вагината? Е, Флорънс Шехтър си поставилa за цел да поправи този пропуск още преди две години, като създала свои собствени работилници и сесии в Лондон. След дълъг процес на набиране на средства, Музеят на вагината е официално отворен за посетители, като грандиозното откриване беше този уикенд, когато бе показана първата изложба.

Музеят на вагината може да бъде открит в сърцето на пазар Камдън, като на фасадата има макети на различни вагини. Концепцията е свързана с обучението на всички по актуални въпроси. Посетителите ще научат всичко за вагината, като същевременно ще ходят на концерти, работилници, комедийни вечери и пиеси.

Първата изложба, която се състоя на 16 ноември, се нарича "Muff Busters: Вагинални митове и как да се борим срещу тях" и представя богата информация, която не се преподава в часовете по сексуално обучение.

Британско проучване миналата година разкри, че една четвърт от жените избягват прегледи с цитонамазка за рак на шийката на матката - половината защото им е неприятна процедурата.

"Хората буквално умират от смущение, защото неща като рак на шийката на матката не се обсъждат достатъчно", казва Шехтър пред АФП.

Друго проучване на компания „YouGov“ по-рано тази година показа, че 52% от британците не могат да идентифицират вагината на диаграма. Същото проучване установи също, че почти половината жени не са наясно, че не трябва да мият влагалището си, за да избегнат риск от инфекция. Въпросник в началото на музея призовава посетителите да проверят своите знания.

Цял раздел е посветен на хигиената, като търговските продукти, продавани като „сапуни за девствени“ или кремове, се твърди, че стягат влагалището.

Музеят се опитва да представи като нещо нормално женския цикъл и да го изобрази като нещо красиво, например със скулптура на тампон, върху който кръвта е заменена с блестящи червени пайети. По-малко бляскаво е бельо, оцветено с вагинален секрет, в рамка на стената, в опит да покаже, че е нещо нормално.

Преди откриването в събота музеят провежда редица събития, за които организаторите заявиха, че привличат разнообразна публика на възраст от 2 до 98 години. Шехтър заяви, че очаква да привлече повече посетители, отколкото преди няколко години, когато движението #MeToo постави нова светлина върху проблемите на жените и дискриминацията.

Очаква се фурор да направи магазинът за подаръци, който предлага обеци във формата на вулви или пощенски картички, провъзгласяващи „Viva La Vulva“.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.

Свързани новини