Отидете към основна версия

6 729 5

Водка с кисели краставички: най-лошата комбинация за стомаха

  • кисели краставички-
  • водка-
  • алкохол-
  • гастроентеролог-
  • опасно-
  • здраве-
  • стомах-
  • стомашно-чревния тракт

Гастроентеролози съветват да замените краставичките с кисело зеле, когато пиете високо градусов алкохол

Снимки: shutterstock

Една от най-известните комбинации с високоградусов алкохол е руската класика водка с кисели краставички. Но според специалистите това дуо може да доведе до много негативни последствия за здравето.

Гастроентерологът Сергей Вялов разказа за това в интервю за РИА Новости. Според експерта използваният като основен компонент за консервирането на краставичките оцет може да раздразни лигавиците на стомашно-чревния тракт.

Използването на кисели краставици като "мезе" за водка и други силни алкохолни напитки може да причини възпаление. Вялов предупреди, че честата употреба на кисели или пикантни храни в комбинация с алкохол може да доведе до гастрит, ерозия на червата и язви.

Гастроентерологът посъветва използването на кисело зеле като заместител при консумация на високо градусов алкохол. Тази туршия съдържа метионин, който предотвратява развитието на язви и е лечебна за лигавицата на стомаха.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини