Отидете към основна версия

13 108 61

23-годишната циганка Рифка е световноизвестен феномен

  • ромка-
  • рекорд на гинес-
  • най-младата баба в света-
  • румъния-
  • световен рекорд-
  • румънска циганка

Тя е записана в Книгата на Гинес като най-младата баба в света

23-годишна ромка от Румъния вече почти десетилетие държи рекорда за най-млада баба в света.

Въпреки че не е призната официално от Книгата на рекордите на Гинес, Рифка Станеску се смята за най-младата жена, сдобила се с внуци. Тя вила едва 23-годишна, когато нейната дъщеря я направила баба.

Рифка бяга на 12 години от дома си заради любимия си. Бащата на момичето се ядосва сериозно и започва да ги преследва, защото не е получил исканата сума за нея.

Въпреки това, младоженецът не е много по-възрастен от Рифка – едва 13-годишен. Двойката решава да узакони връзката и се жени. След 9 месеца в семейството им се появява дъщеря им Мария.

След раждането на Мария, бащата на Рифка оставил двойката на мира. Не посмял да раздели родителите на внучката си. Рифка и съпругът ѝ отгледали Мария, когато дъщерята показала характер и заявила, че обича някого и ще се омъжи.

По това време Мария е само на 11 години. Става ясно, че тя е бременна и скоро Рифка ще стане баба.

22-годишната жена споделя, че е била много натъжена, че Мария, като нея, няма да получи образование, защото след раждането на бебето изобщо не можела да учи.

След 9 месеца Мария ражда синът си Йона, а Рифка става баба на ... 23-годишна възраст.

През 2011 г. Рифка неофициално е обявена за най-младата баба в света. Това се случва 2 години след раждането на първия ѝ внук.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.

Свързани новини