Отидете към основна версия

11 827 17

Момче изчезна мистериозно, оставяйки странна СНИМКА

  • изчезнал-
  • мистерия-
  • загадка-
  • джаред негрет

Две седмици почти три хиляди професионални спасители и доброволци търсят изчезналия младеж

Има много истории за загадъчно изчезнали хора. Някои от тях (щастливците) успяват да се върнат "оттам", но не са малко и онези, които дори и след години на търсене не са намерени.

При това някои от изчезналите хора оставят все пак някакви следи, а други - нищо.

12-годишният американец Джаред Негрет изчезва през юли 1991 година. Минават почти 29 години, тази тайна така и не е разбулена.

Джаред заедно с приятели (около 15 души) тръгва в съдбовния ден да покорява връх в национален парк, който се намира близо до град Сан Бернандино (Южна Калифорния). Нищо не предвещава трагедията, поход като поход, още повече е лято.

В един момент обаче, Негрет изостава от приятелите си - това се случва на около 400 метра от върха. Водачът на бойскаутите, по-възрастно момче, забелязвайки това, се връща за Джаред, но... от него няма и следа на пътеката.

Участниците в похода се опитват да намерят приятеля със собствени сили, но те са безполезни. Тогава командирът търси помощ от спасителите.

Две седмици почти три хиляди професионални спасители и доброволци търсят изчезналото момче, претърсвайки 50 квадратни мили, както се казва, едва ли не с лупа.

В края на краищата, открити са следи от маратонките на Джаред, а след това и негов фотоапарат с 12 снимки. Това е всичко, което е намерено от момчето.

Забележителна е една от снимките (останалите са просто красиви пейзажи). Въпросната снимка е последна и на нея е запечатан самият Джаред.

Снимката е направена вече през нощта с помощта на светкавица, днес тя може да бъде наречена слефи, защото Джаред поради някаква неизвестна причина се е снимал сам.

При това някак си неумело - вижда се само част от лицето му.

Трудно е да си представим, че останал сам в планините, през нощта Джаред просто се е лигавил, правейки си селфита.

Той е искал да каже нещо или да каже нещо с тази снимка, убедени са изследователите. Но какво, си остава тайна, защото освен лицето му на снимката не се вижда нищо друго.

Момчето или поне неговите останки така и не са намерени.

Има няколко версии за случилото се:

Джаред е паднал от скала, но защо не е останала никаква следа от тази трагедия; той е бил завлечен от диви зверове, да кажем мечка или пума, но ловците казват, че това е малко вероятно през летния период.

Момчето е отвлечено от извънземни, или просто е "пропаднало" в друго измерение. Но дори и най-фантастичните теории повдигат редица въпроси. Например, защо Джаред изведнъж е изостанал и дори се е отклонил от пътеката. Защо той не е бил намерен от спасителите още в същия ден? Те, между другото, са претърсвали района дори и през нощта.

Защо на снимката момчето е без очилата си, които той никога не е свалял? Ако Негрет "е пропаднал" в друго измерение, как и защо в нашия свят се е върнал неговия фотоапарат, защото той е бил намерен в местност, която според спасителите е била претърсвана едва ли не милиметър по милиметър още в първия ден на изчезването.

Отговори на тези въпроси няма няма и може би никога няма да има. Може би това момче, което днес би било на около 40 години, наистина е живо, но на друго място или време - в друга, паралелна на нашата реалност? Дали?

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.

Свързани новини