Отидете към основна версия

2 859 1

Рецепта на деня: Домашно песто Дженовезе

  • песто-
  • дженовезе-
  • босилек-
  • какво да сготвя

Силният му, приятен и леко пикантен аромат буквално опиянява

Снимка: Shutterstock

Песто Дженовезе е най-популярният и най-често използван вариант на сос песто. В класическата рецепта за приготвяне на песто от босилек се използват босилекови листа, пармезан, кедрови ядки, зехтин, чесън и сол.

Необходими продукти:

25 грама орехи
25 грама кедрови ядки
40 грама пармезан, настърган
4 малки скилидки чесън
сокът от половин лайм
сол и пипер
100 мл. зехтин
1 чаша пресен босилек

Начин на приготвяне:

Пасирайте всички продукти в кухненски робот, докато получите кремообразна, фина смес. Овкусете със сок от лайм, чесън или повече сирене, по ваш вкус. Поднесете с паста или брускети.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Свързани новини