ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Домашно песто Дженовезе

Силният му, приятен и леко пикантен аромат буквално опиянява

Публикувана: 29 Януари, 2020 10:05
1 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1293
Рецепта на деня: Домашно песто Дженовезе
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Песто Дженовезе е най-популярният и най-често използван вариант на сос песто. В класическата рецепта за приготвяне на песто от босилек се използват босилекови листа, пармезан, кедрови ядки, зехтин, чесън и сол.

Необходими продукти:

25 грама орехи
25 грама кедрови ядки
40 грама пармезан, настърган
4 малки скилидки чесън
сокът от половин лайм
сол и пипер
100 мл. зехтин
1 чаша пресен босилек

Начин на приготвяне:

Пасирайте всички продукти в кухненски робот, докато получите кремообразна, фина смес. Овкусете със сок от лайм, чесън или повече сирене, по ваш вкус. Поднесете с паста или брускети.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Песто е доста предпочитан сос
1 Отговор
Тъй като съставките му са хубави и мои любими, без чесън...!

Оценка:
-0 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

ТОП 5