Песто Дженовезе е най-популярният и най-често използван вариант на сос песто. В класическата рецепта за приготвяне на песто от босилек се използват босилекови листа, пармезан, кедрови ядки, зехтин, чесън и сол.
Необходими продукти:
25 грама орехи
25 грама кедрови ядки
40 грама пармезан, настърган
4 малки скилидки чесън
сокът от половин лайм
сол и пипер
100 мл. зехтин
1 чаша пресен босилек
Начин на приготвяне:
Пасирайте всички продукти в кухненски робот, докато получите кремообразна, фина смес. Овкусете със сок от лайм, чесън или повече сирене, по ваш вкус. Поднесете с паста или брускети.
Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Песто е доста предпочитан сос
12:46 29.01.2020