Отидете към основна версия

11 684 12

Накараха пътничка да се изпишка върху лентичка и ...

  • пътничка-
  • авиокомпания-
  • япония-
  • бременна-
  • сащ

Жена била принудена да си направи тест за бременност, за да я допуснат на борда на самолет до САЩ

Снимка: Shutterstock

25-годишната Мидори Нашида от Япония летяла от Хонконг за тихоокеанския остров Сайпан с авиокомпания Hong Kong Express Airways. Въпреки че казала на екипажа, че не е бременна, тя била отведена до тоалетната от служител на авиокомпанията, който я накарал да се изпикае върху лентичка от тест за бременност преди да я допусне на борда, пише Indipendent, цитиран от "Блиц"

Резултатът бил отрицателен и японката била пусната да се качи, но се оплакала по-късно пред медиите, че преживяването било „много унизително и разочароващо“. От авиокомпанията обяснили, че тестът бил необходим, за да бъде сигурно, че „американските имиграционни закони не са нарушени“.

Сайпан е единствената американска територия, която китайските граждани могат да посещават без виза. Заради това там се забелязва ръст на „родилния туризъм“, където бременни жени умишлено отиват да раждат, за да получат децата им американско гражданство.

През 2015 година в Сайпан са родени 715 бебета с родители чужденци, 95% от които са с китайски произход. През 2018 година туристите са родили повече деца, отколкото местните.

По-късно авиокомпанията се извини за случилото се. „Искаме да се извиним безрезервно на всеки, който е бил засегнат от това. Веднага преустановихме практиката, докато я преразглеждаме“, посочиха в официално изявление от там.

Не е незаконно бъдещи майки да пътуват до САЩ, за да родят там, стига да могат да покрият разходите си и да не лъжат за целта на пътуването.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.

Свързани новини