Отидете към основна версия

4 158 8

Откриха самолет, изчезнал през Втората световна война

  • самолет-
  • борда-
  • откриха-
  • втората световна война-
  • пилот

Смята се, че останките на екипажа все още са на борда на самолета

Самолет от Втората световна война, който изчезнал в Европа заедно с екипажа на борда, беше открит 70 години по-късно. Останките от бомбардировача, управляван от британския летец сержант Чарлс Армстронг Бел, изчезнал през 1943 година, бяха намерени на дъното на езерото Маркермеер, намиращо се близо до Амстердам през изминалата седмица, съобщават медиите на Острова.

Сержант Бел от Лонгли Парк бил обявен за изчезнал по време на мисия заедно с шестима членове на екипажа, когато бомбардировачът им BK716 се изгубил на връщане от обстрел в Германия. От полицията смятат, че тленните останки на членовете на екипажа все още са на борда.

Докато текат приготовления за транспортирането на самолета през март, полицията търси връзка с живи наследници на сержанта. На надгробния му камък пишело, че е „син и съпруг“, което вероятно означава, че няма деца. От полицията помолиха колкото се може повече хора да разпространят снимката на екипажа, за да може тя да стигне до семействата на мъжете, загинали при полета. Преди дни в нова публикация на Фейсбук страницата на участъка става ясно, че роднини на сержанта все пак са се свързали с властите.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини