Отидете към основна версия

1 067 0

Рупърт Мърдок: Сбогом на медиите

  • рупърт мърдок

 

Медийният магнат Рупърт Мърдок напусна поста си на директор на дружествата, контролиращи всекидневниците "Сън", "Таймс" и "Сънди Таймс", съобщи интернет сайтът на конкурентния "Телеграф".

Рупърт Мърдок подаде оставка миналата седмица от управителните съвети на "Нюз Интернешънъл Груп", "Таймс Нюзпейпър Холдингс" и "Нюз Корп Инвестмънтс", според интернет сайта на "Телеграф", който цитира данни от търговския регистър.

Според тези информации Рупърт Мърдок е подал оставка и от няколко американски информационни компании, но компетентните американски власти още не са уточнили кои.

Според няколко други британски медии, работещите в "Сън", "Таймс" и "Сънди Таймс" са получили нота, в която се съобщава за оставката на техния шеф. В нотата се подчертава, че г-н Мърдок остава "напълно ангажиран" като президент на групата "Нюз Интернешънъл", според интернет сайта на друг конкурент - "Гардиан".

Според сайта на "Телеграф" оставката на Рупърт Мърдок е представена от неговата група като "проста операция за прочистване преди разделянето на групата". То вече бе обявено и с него се цели да се отделят медийните и издателските дейности от дейностите в областта на киното и телевизията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини