Last news in Fakti

22 Юли, 2012 11:14 1 056 0

Рупърт Мърдок: Сбогом на медиите

  • рупърт мърдок

 

Медийният магнат Рупърт Мърдок напусна поста си на директор на дружествата, контролиращи всекидневниците "Сън", "Таймс" и "Сънди Таймс", съобщи интернет сайтът на конкурентния "Телеграф".

Рупърт Мърдок подаде оставка миналата седмица от управителните съвети на "Нюз Интернешънъл Груп", "Таймс Нюзпейпър Холдингс" и "Нюз Корп Инвестмънтс", според интернет сайта на "Телеграф", който цитира данни от търговския регистър.

Според тези информации Рупърт Мърдок е подал оставка и от няколко американски информационни компании, но компетентните американски власти още не са уточнили кои.

Според няколко други британски медии, работещите в "Сън", "Таймс" и "Сънди Таймс" са получили нота, в която се съобщава за оставката на техния шеф. В нотата се подчертава, че г-н Мърдок остава "напълно ангажиран" като президент на групата "Нюз Интернешънъл", според интернет сайта на друг конкурент - "Гардиан".

Според сайта на "Телеграф" оставката на Рупърт Мърдок е представена от неговата група като "проста операция за прочистване преди разделянето на групата". То вече бе обявено и с него се цели да се отделят медийните и издателските дейности от дейностите в областта на киното и телевизията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА