Отидете към основна версия

2 426 6

Рецепта на деня: Канелени понички

  • понички-
  • канела-
  • десерт-
  • тесто-
  • какво да сготвя

Хрупкави и ароматни

Снимка: Shutterstock

Поничките са любим десерт в безбройни разновидности. Поничките са комбинация между привлекателен външен вид и приятен вкус. Доста калорични, но много вкусни, поничките могат просто да бъдат поръсени с пудра захар, полети с течна глазура или пълнени с крем, пише rozali.com. Вижте как да си приготвите понички.

Необходими продукти:

3 1/4 ч.ч. брашно

6 с.л. захар

3 с.л. суха мая

щипка сол

1 ч.ч. топло прясно мляко

100 гр. омекнало краве масло

3 жълтъка

канела

Начин на приготвяне:

Смесете сухите съставки в купа (брашно, захар, суха мая и сол) и разбъркайте. Добавете леко затопленото прясно мляко, разтопеното масло и жълтъците.

Месете, докато се убедите, че всички съставки са се смесили перфектно. Преместете в намаслена форма и оставете за около 2 часа.

Премесете отново тестото, след което го разточете до лист с дебелина 2 см. Оставете за 5 минути.

Изрежете поничките с помощта на специален готварски пръстен (ринг) или просто използвайте чаша с остри ръбове. Ако желаете поничките да имат дупка в средата, изрежете с помощта на по-малък ринг или чаша.

Оставете за 20 минути за още едно втасване, по време на което поничките трябва да се надигнат леко.

В отделна купа смесете канела и допълнителна (непосочена в необходимите продукти) кристална захар.

Пържете поничките на маслена баня за около 30-50 секунди от всяка страна на поничката. След като извадите от мазнината, сложете набързо върху хартия, за да поеме излишната мазнина, след което оваляйте в сместа от захар и канела. Ако предпочитате канелата да е в тестото, просто я добавете към сухите съставки.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.

Свързани новини