ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Канелени понички

Хрупкави и ароматни

Публикувана: 15 Февруари, 2020 10:05
6 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 825
Рецепта на деня: Канелени понички
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.

Поничките са любим десерт в безбройни разновидности. Поничките са комбинация между привлекателен външен вид и приятен вкус. Доста калорични, но много вкусни, поничките могат просто да бъдат поръсени с пудра захар, полети с течна глазура или пълнени с крем, пише rozali.com. Вижте как да си приготвите понички.

Необходими продукти:

3 1/4 ч.ч. брашно

6 с.л. захар

3 с.л. суха мая

щипка сол

1 ч.ч. топло прясно мляко

100 гр. омекнало краве масло

3 жълтъка

канела

Начин на приготвяне:

Смесете сухите съставки в купа (брашно, захар, суха мая и сол) и разбъркайте. Добавете леко затопленото прясно мляко, разтопеното масло и жълтъците.

Месете, докато се убедите, че всички съставки са се смесили перфектно. Преместете в намаслена форма и оставете за около 2 часа.

Премесете отново тестото, след което го разточете до лист с дебелина 2 см. Оставете за 5 минути.

Изрежете поничките с помощта на специален готварски пръстен (ринг) или просто използвайте чаша с остри ръбове. Ако желаете поничките да имат дупка в средата, изрежете с помощта на по-малък ринг или чаша.

Оставете за 20 минути за още едно втасване, по време на което поничките трябва да се надигнат леко.

В отделна купа смесете канела и допълнителна (непосочена в необходимите продукти) кристална захар.

Пържете поничките на маслена баня за около 30-50 секунди от всяка страна на поничката. След като извадите от мазнината, сложете набързо върху хартия, за да поеме излишната мазнина, след което оваляйте в сместа от захар и канела. Ако предпочитате канелата да е в тестото, просто я добавете към сухите съставки.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.5 от 2 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Johansson
1 Отговор
Това може и да го бива, ама прилича на 💩

Коментиран от #3


Оценка:
-1 +2

Ох майна..!
2 Отговор
Чудесна закуска...но аз закусих вече(Кифла с мармалат...!)

Оценка:
-1 +3

Всичко ти прилича на такова
3 Отговор

До коментар #1 от "Johansson":


Защото ти е в ежедневното меню..! (Само прозтак, може да каже на ядене такава гадост....!)

Оценка:
-2 +3

Леля лорка
4 Отговор
Е надула джуките 🤣🤣🤣

Коментиран от #6


Оценка:
-0 +0

5
Този коментар е премахнат от модератор
Баба, свиня
6 Отговор

До коментар #4 от "Леля лорка":


Е надула търбуха и джуките, че без тях нема одобрение от младия клиент...!

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери