Отидете към основна версия

25 903 105

Любопитни факти за размера на мъжкия полов орган

  • пенис-
  • размер-
  • мъжки полов орган-
  • факти-
  • оргазъм

Хората имат най-големите пениси сред приматите

Снимки: Shutterstock

Дали наистина размерът няма значение, а важното е как го използваш? Дали мъжката "гордост" влияе на привлекателността или умението да се доставя удоволствие на партньора? Отговорите на тези въпроси от научна гледна точка търси ASAP Science и съобщава някои любопитни факти по темата за мъжкия полов орган, пише obekti.bg. Ето кои са те:

Хората имат най-големите пениси сред приматите – както по отношение на абсолютен размер, така и спрямо пропорцията на тялото. Така че мъжете могат да се гордеят поне с това. През нашата еволюционна история жените най-вероятно са развили интерес и предпочитания към формата и размера на мъжкия полов орган (досущ както женските пауни предпочитат мъжки с по-забележителни пера). В резултат на това те избират партньори с по-големи пениси и съответно предават тези гени на следващото поколение. Това се нарича сексуален подбор.

Това може и да е било предимство на мъжете, тъй като по-дългите пениси са били по-ефикасни при отстраняването на спермата на другите съперници от мъжки пол по време на сношение. Колкото по-надълбоко е проникването, толкова по-качествено е премахването на чуждите сперматозоиди. Съответно мъжете с по-дълги полови органи са имали по-голям шанс да предадат своите гени.

Едно конкретно изследване открива, че някои жени достигат по-често до вагинален оргазъм, когато мъжът има по-дълъг пенис. Според него размерът е от значение, тъй като по този начин се стимулира цялото протежение на вагината. Важно е да отбележим обаче, че жените изпитват различни видове оргазъм. Всъщност, вагиналният и клиторният оргазъм са два напълно различни феномена. Те използват различни нерви и дори стимулират отделни зони в мозъка. Дори така бленуваната G-точка – още една сексуално чувствителна област при жената – се намира в самото начало на вагината.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 39 гласа.

Свързани новини