Отидете към основна версия

47 261 139

Помагало за начинаещи в секса "отзад"

  • анален секс-
  • лубрикант-
  • помагало-
  • съвети

Бъдете убедени, че сте достатъчно готови за този сексуален пилотаж

Снимка: Shutterstock

В днешно време практикуването на анален секс не е табу за доста двойки. Сексолозите твърдят, че 36% от жените и 42% от мъжете са пробвали поне веднъж. Но ако тепърва ви предстои да опитате, ето какво трябва да имате предвид:

Без болка

Ако имате хемороиди или проблеми с храносмилането, по-добре размислете за аналния секс. Но ако сте твърдо убедени, че искате да пробвате, тогава използвайте много лубрикант. За разлика от вагината анусът няма способността да се смаже сам, дори във възбудено състояние. Най-добре е да използвате лубриканти на основата на силикон, тъй като са по-гъсти и не изсъхват като тези на водна основа.

Анусът не се разтяга

Няма нищо вярно в мита, че от много пенетрация анусът се уголемява. След секса той ще се върне в нормалните си размери.

Подарява още един оргазъм

На някои жени този вид секс носи завидно удоволствие. Анусът е богат на нервни окончания, които предизвикват доста наситени и приятни усещания, пише Bulnews.bg.

Не бързайте

Бъдете убедени, че сте достатъчно готови за този сексуален пилотаж. Някои препоръчват по време на душа преди секс партньорът или вие да подготвите ануса с помощта на сапунисан пръст. Така хем ще увеличите неговата сензитивност, хем няма да се притеснявате, че зоната не е достатъчно почистена.

Използвайте презервативи

Дори и да сте в моногамна връзка, презервативите са задължителни стане ли дума за анален секс. Предлагат по-гладко проникване, намалявайки триенето, и предпазват от проникването на аналните бактерии в кръвообращението. Тъканта на ануса е нежна и е доста податлива на микроскопични разкъсвания. Но ако сте решили да продължите с вагинален секс, сменете презерватива.

Опитайте с вибратор

Има специални вибратори за анален секс, съобразени с анатомичните особености на тази област. Внимавайте обаче, защото не е изключено някои от сексуалните играчки да се заклещят на изхода. Преди да хукнете към тежката артилерия, опитайте със съвсем миниатюрни анални играчки.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 58 гласа.

Свързани новини