Отидете към основна версия

1 580 1

Принц Филип пак влезе в болница

  • принц филип-
  • болница-
  • елизабет ii
Кралица Елизабет II и принц Филип. Снимка: ЕПА / БГНЕС

91-годишният принц Филип, съпруг на кралица Елизабет II, беше приет в болница "като предпазна мярка", съобщи Бъкингамският дворец.

Херцогът на Единбург, който се намираше в замъка Балморал в Шотландия заедно с кралицата, е бил транспортиран в болница в Абърдийн, уточни говорителка на двореца, без да уточнява какво е заболяването му.

"Очакваме херцогът да премине през медицински изследвания" преди да предоставим допълнителна информация, заяви говорителката.

Съпругът на кралицата вече беше приет в болница в началото на юни заради възпаление на уринарните пътища, които му попречиха да присъства на част от честванията по повод Диамантения юбилей на кралицата, припомня БГНЕС.

През декември той предизвика сериозно притеснение в кралското семейство, след като се наложи да бъде опериран по спешност заради запушена коронарна артерия. Тогава херцогът не успя да присъства на традиционните коледни тържества в кралското семейство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Принц Филип добре след лечението

      Британският принц Филип "реагира добре на лечението" от възпаление на пикочните пътища, което наложи приемането му в болница в ...
    16.08.2012
    891
    0