Отидете към основна версия

2 527 1

Рецепта на деня: Брускети с червени чушки и чесън

  • брускети-
  • червени чушки-
  • чесън-
  • какво да сготвя

Отлично предястие

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

1 франзела, нарязана

2 супени лъжици зехтин

350 г печени червени чушки от буркан, нарязани

3 скилидки чесън, пресован

1 домат, нарязан

2 стръка пресен босилек, нарязан

1 глава червен лук, нарязан

3 чаени лъжици балсамов оцет

Начин на приготвяне:

Загрейте скарата или тиган с ребра. Нарежете франзелата на филийки. Намажете всяка филийка с малко от зехтина, пише az-jenata.bg. Запечете ги на скарата или в тигана за няколко минути до златисто. Оставете да изстинат.

В купа смесете печените чушки, чесъна, домата, босилека, лука. Поставете от плънката върху всяка от филийките. Напръскайте с малко балсамов оцет отгоре и сервирайте.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.

Свързани новини