Отидете към основна версия

3 388 17

Сърцето на жена спряло за 3 дена, но тя останала в съзнание

  • сърце-
  • болка-
  • инфаркт-
  • инсулт-
  • проблем

Странното явление се е случило при млада 23-годишна жена.

Илюстративна снимка: Shutterstock

Сърцето на жителка на китайския град Сиан, провинция Шанси, спряло да бие за три дни, но лекарите успели да я спасят, съобщава „Глобал Таймс“, цитиран от darknews.bg.

23-годишната жена често будувала до късно, в резултат на което имунната ѝ система била отслабена. В средата на юли тя се разболяла от настинка, което довело до фулминантен миокардит, вследствие на което получила кардиогенен шок.

Когато сърцето на пациентката спряло да бие, лекарите спешно приложили алтернативен метод за насищане на кръвта с кислород - екстракорпорална мембранна оксигенация, за да може тя да диша и да поддържат дейността на сърцето. След три дни балансиране на ръба на живота и смъртта, сърдечната дейност на китайката се възстановила.

През цялото време, докато сърцето ѝ не биело, жената била в съзнание и разговаряла с хората около себе си. Тя била в изненадващо добро настроение и изпращала съобщения до приятели за нейното невероятно преживяване.

Видеоклипът на китайката беше публикуван в китайската мрежа Weibo и привлече широко обществено внимание. Той получи около 20 000 коментари и репостове. 

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.

Свързани новини