Отидете към основна версия

11 219 26

Това е най-вредният продукт в магазина

  • диетолог-
  • храна-
  • здравословно хранене-
  • здраве-
  • вредна храна

Диетолог предупреждава да стоим далеч от тези храни, когато пазаруваме

Снимки: Shutterstock

В днешното забързано ежедневие, най-лесният вариант да се сдобием бързо с всевъзможни видове храна е или да поръчаме готово ястие, или да изтичаме до супермаркета, където можем да си набавим всякакви продукти и от на едно място. Оказва се обаче, че макар в супермаркетите да има и от "пиле мляко", не всичко, което се предлага, е полезно за здравето ни, пише zdrave.to.

Диетологът Елена Кален изброи няколко хранителни продукта, от които трябва да се откажете да купувате в магазина, колкото и изкушаващи да са те.

Лекарката посочва колбасите като особено вредни. Причината е, че в тях често добавят много сол, мазнини и всякакви оцветители. Според специалистката при редовна консумация на такива продукти могат да възникнат проблеми с бъбреците и черния дроб. Също така любовта към наденицата ще се отрази негативно върху еластичността на кожата.

Друг проблемен продукт според диетоложката са сладките и сладкишите. Проблемът при тях е високият гликемичен индекс.

„Глюкозните скокове могат да доведат до развитие на диабет. В допълнение, дрождите причиняват подуване на корема и нарушават работата на червата", посочва Кален.

Когато отивате в магазина, препоръчително е също да пренебрегнете рафтовете с газирани напитки. Те разрушават калция и магнезия в тялото и повишават риска от остеопороза.

Кравето мляко според Елена Кален също не е най-полезният продукт. Съдържа лактоза, която за възрастните е трудна за храносмилане, което може да доведе до газове и подуване на корема.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 35 гласа.

Свързани новини