Отидете към основна версия

6 219 16

Акула разкъса крака на сърфист и го уби (ВИДЕО)

  • акула-
  • атака-
  • сърфист-
  • австралия-
  • убийство

Плажуващи са се опитали да спасят сърфиста, но се е оказало твърде късно

Илюстративна снимка: Shutterstock

46-годишен австралийски сърфист почина след атака от акула на популярния курорт Грийнмаунт Бийч край Куинсланд, съобщи CNN. На видеото се вижда как поне шестима души се спускат да извлекат на брега сърфиста, който е местен жител. Очевидецът Джейд Паркър разказа пред 7 News, че видял как тялото на нападнатия се носи във водата до дъската.

„Помислих си, че той може да е нокаутиран, защото не се движеше във водата“, каза свидетелят. Фаталната рана започвала от слабините до коляното, поясни Паркър, като по думите му човекът вече бил починал, когато започнали да го свестяват на брега.

Това е първата смъртоносна атака в района от 1958 г. насам. От захапката и следите от зъби станало ясно, че убиецът на сърфиста е голяма бяла акула, според 9 News.


Кървавата сцена предизвикала паника на плажа, който имал предпазна мрежа във водата срещу акули. Лео Кабрал призна пред 9 News, че при виковете „акула, акула, акула“ напълно се вцепенил от ужас, тъй като 13-годишният му син бил във водата.

„Първото, което мина през главата ми, бе, че искам само синът ми и приятелите му да излязат. Не чувствах тялото си, бях напълно смразен, пребледнял, започнах да крещя към сина си да се маха от водата“, разказа той.

Полицейски хеликоптер започна въздушно издирване на акулата, плажовете северно и южно от Грийнмаунт веднага бяха затворени.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини