Отидете към основна версия

2 941 6

Рецепта за вечеря: Печен лаврак с тиквички

  • лаврак-
  • тиквички-
  • риба-
  • какво да сготвя

Нестандартна идея за приготвяне на тази вкусна риба

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

700 г лаврак

1 портокал

40 г масло

сок от 1/2 лимон

2 тиквички

100 г бяло вино

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe:

Мариновайте рибата с лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер.

Почистете тиквичките и ги нарежете на тънки филии.

Отрежете 1/3 от портокаловата кора и я задушете в малко масло. Изцедете сока от портокала и го добавете към маслото, подправете на вкус, добавете тиквичките и запържете на слаб огън за 3 минути.

Отнемете от огъня, залейте с виното и оставете.

Намаслете тава и сложете на равен слой тиквичките заедно със соса, сложете отгоре рибата, отново тиквички, подправете на вкус и запечете за 30 минути при 200 градуса, като покриете с фолио.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Свързани новини