Необходими продукти:
700 г лаврак
1 портокал
40 г масло
сок от 1/2 лимон
2 тиквички
100 г бяло вино
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвянe:
Мариновайте рибата с лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер.
Почистете тиквичките и ги нарежете на тънки филии.
Отрежете 1/3 от портокаловата кора и я задушете в малко масло. Изцедете сока от портокала и го добавете към маслото, подправете на вкус, добавете тиквичките и запържете на слаб огън за 3 минути.
Отнемете от огъня, залейте с виното и оставете.
Намаслете тава и сложете на равен слой тиквичките заедно със соса, сложете отгоре рибата, отново тиквички, подправете на вкус и запечете за 30 минути при 200 градуса, като покриете с фолио.