Отидете към основна версия

2 182 3

Рецепта на деня: Чийзкейк с рикота

  • чийзкейк-
  • рикота-
  • десерт-
  • италианска кухня-
  • какво да сготвя

Вкусен италиански десерт

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

900 г рикота
150 г пудра захар
50 г брашно
6 яйца
¼ чаена лъжица канела
2 чаени лъжици портокалови корички
2 чаени лъжици ванилия
1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 150 градуса. Намажете с масло форма за печене и я поръсете с брашно. Поставете решетката във фурната по средата.

Сложете рикотата в голяма купа и я разбъркайте добре. Добавете към нея пудра захарта и брашното. Добавете яйцата едно по едно. Добавете ванилията, канелата, портокаловите корички и солта. Разбъркайте много добре с миксер.

Прехвърлете сместа в подготвената форма за печене. Печете за 1 час до 1 час и 30 минути при нужда, докато печивото добие златист цвят. Проверете дали центърът на чийзкейка е добре изпечен. Оставете го да изстине много добре преди да сервирате, защото може да се разпадне при разрязване, пише az-jenata.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини