Отидете към основна версия

10 077 16

Монахини продавали сирачета за секс

  • монахини-
  • сирачета-
  • секс услуги

Децата са задоволявали сексуалните желания на свещенослужители, политици на местно ниво, бизнесмени и други хора

Снимкa: Shutterstock

Възпитаникът на сиропиталище в югозападния германски град Шпайер, наречен Андреас Кайл, е разказал за ужасните си преживявания. "Много деца, останали без родителска грижа, бяха пращани по къщите на свещеници. Там момичетата и момчетата бяха подлагани на сексуално насилие от страна на възрастните", е споделил 63-годишният мъж пред изданието "Зюддойче цайтунг", цитирано от novini.bg.

По думите му сестрите Христови са получавали доста пари за оказваните от невръстните интимни услуги. "Чувах разговори по телефона. Женски глас казваше: Ще ти пратим помощник. Цената си я знаеш", е разказал той и допълнил, че понякога част от "домакините" са му давали пощенски пликове. "Вероятно там са били "таксите". Ние естествено не видяхме нищо от тези пари", е предположил мъжът.

Според Кайл децата са задоволявали сексуалните желания на свещенослужители, политици на местно ниво, бизнесмени и други хора. "Едно момиче се обеси на 13-годишна възраст. Тя разбра, че е забременяла след оргия", е посочил още той.

Мъжът е допълнил, че с още няколко деца е отишъл в полицейски участък и разказал за ужаса. "Не ни повярваха", добави Кайл. Според него от ордена са признали за вината си през май тази година, когато между него и юридически представител на монахините е било постигнато извънсъдебно споразумение за парична компенсация.

Адвокат на монахините обаче е изразил съмнение в истинността на думите на Кайл. "Продажба на малолетни, участие на деца в оргии, в които са замесени свещеници, политици и бездействие на полицията и други служби. Аз лично не вярвам такъв скандал да е останал извън страниците на поне няколко жълти издания", е казал Герхард Любиц.

Обезщетения за непълнолетните лица, жертви на свещеници педофили

Представител на местната католическа епархия от своя страна е посочил, че е започнало вътрешно-църковно разследване на случая в сиропиталището на "Енгелгасе".

"Дали обаче разследването ще хвърли светлина върху ужаса на Ангелската улица (превод на Енгелгасе), все още е рано да се каже", посочи медията, цитирана от ИНОСМИ.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини