Отидете към основна версия

5 183 10

Рецепта за вечеря: Свински гърди по селски

  • свински гърди-
  • праз лук-
  • чушки-
  • по селски-
  • какво да сготвя

С праз лук и печени чушки

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

свински гърди - 500 г

4 - 5 стръка праз лук

1 глава лук

3 - 4 печени чушки

3 - 4 с.л. олио

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязвате свинските гърди на малки парчета и ги запържвате в мазнината.

Изваждате и в същата мазнина запържвате нарязания на дребно лук, докато омекне.

Сипвате почистения, измит и нарязан на кръгчета праз лук и пържим като бъркате от време на време.

След 10-тина минути прибавяте нарязаните чушки, посолявате, поръсвате с черен и червен пипер.

Връщате месото, доливате чаша вода и прехвърляте ястието в тавичка.

Запичате във фурна, докато остане на мазнина. Поднасяте с гарнитура по избор.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.

Свързани новини