Необходими продукти:
свински гърди - 500 г
4 - 5 стръка праз лук
1 глава лук
3 - 4 печени чушки
3 - 4 с.л. олио
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязвате свинските гърди на малки парчета и ги запържвате в мазнината.
Изваждате и в същата мазнина запържвате нарязания на дребно лук, докато омекне.
Сипвате почистения, измит и нарязан на кръгчета праз лук и пържим като бъркате от време на време.
След 10-тина минути прибавяте нарязаните чушки, посолявате, поръсвате с черен и червен пипер.
Връщате месото, доливате чаша вода и прехвърляте ястието в тавичка.
Запичате във фурна, докато остане на мазнина. Поднасяте с гарнитура по избор.