Необходими продукти:
свински гърди - 500 г
4 - 5 стръка праз лук
1 глава лук
3 - 4 печени чушки
3 - 4 с.л. олио
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязвате свинските гърди на малки парчета и ги запържвате в мазнината.
Изваждате и в същата мазнина запържвате нарязания на дребно лук, докато омекне.
Сипвате почистения, измит и нарязан на кръгчета праз лук и пържим като бъркате от време на време.
След 10-тина минути прибавяте нарязаните чушки, посолявате, поръсвате с черен и червен пипер.
Връщате месото, доливате чаша вода и прехвърляте ястието в тавичка.
Запичате във фурна, докато остане на мазнина. Поднасяте с гарнитура по избор.
Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГРАД КОЗЛОДУЙ
Коментиран от #10
16:08 29.12.2020
2 Private Spaсe
16:08 29.12.2020
3 Софиянеца
16:17 29.12.2020
4 Киро
Коментиран от #6
16:30 29.12.2020
5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
16:40 29.12.2020
6 Мелиса
До коментар #4 от "Киро":
Някъде по Родопите се търкаля!16:59 29.12.2020
7 Моногамен съм
19:31 29.12.2020
8 глоги
10:05 30.12.2020
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 ПЕЕВ
До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":
В БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК СЪЩЕСТВУВА БУКВАТА -Я.10:32 30.12.2020