Отидете към основна версия

5 840 7

Рецепта за вечеря: Сръбска картофена салата

  • картофи-
  • салата-
  • чушки-
  • сръбска кухня-
  • какво да сготвя

Идеална гарнитура към печено месо

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

3 големи картофи

1 средна глава лук или 1/2 връзка зелен лук

3 с.л. ябълков оцет

4 с.л. олио

1 - 2 скилидки чесън

1 печена чушка

2 ч.л. сол

1 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Лукът се разполовява и се нарязва на тънки ленти. Ако е зелен, се реже на ситно. Чесънът също се реже на ситно, а пиперът на по-едро.

В голяма купа се поставят картофите и лукът.

Смесват се отделно оцетът, олиото, чесънът, пиперът, солта, захарта и черният пипер. Разбърква се добре. Картофите се поливат с дресинга.

Салата е подходяща за гарнитура към месо, приготвено на скара.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.

Свързани новини