Необходими продукти:
3 големи картофи
1 средна глава лук или 1/2 връзка зелен лук
3 с.л. ябълков оцет
4 с.л. олио
1 - 2 скилидки чесън
1 печена чушка
2 ч.л. сол
1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Лукът се разполовява и се нарязва на тънки ленти. Ако е зелен, се реже на ситно. Чесънът също се реже на ситно, а пиперът на по-едро.
В голяма купа се поставят картофите и лукът.
Смесват се отделно оцетът, олиото, чесънът, пиперът, солта, захарта и черният пипер. Разбърква се добре. Картофите се поливат с дресинга.
Салата е подходяща за гарнитура към месо, приготвено на скара.
Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Сръбска ама не
16:17 01.01.2021
2 ГРАД КОЗЛОДУЙ
16:21 01.01.2021
3 бай Пердах
Коментиран от #4
16:21 01.01.2021
4 Бокича съм....
До коментар #3 от "бай Пердах":
А стига бе,нима похарчихте вече петдесетто лева които ви дадох към пенсиите !?17:14 01.01.2021
5 Разкажи ма,, добрата,, лилафка
17:22 01.01.2021
6 Neuk
17:27 01.01.2021
7 Ангелт, шизу си май
19:27 01.01.2021