Отидете към основна версия

3 585 22

Новият собственик на NOVA назначи бивш шеф на RTL на ключова позиция

  • собственик-
  • медия-
  • юнайтед груп-
  • нова телевизия

"Юнайтед груп" заяви сериозните си намерения към развиването на Нова телевизия

Бившият изпълнителен директор на RTL Дирк Геркенс ще консултира и наблюдава дейностите на Нова телевизия, съобщиха от "Юнайтед Медия" - новият собственик на телевизията.

Изпълнителният директор на компанията, която придоби преди дни медийна група "Нова Броудкастинг груп" - най-голямата мултиплатформена медийна компания в България, съобщи сериозните си намерения за развитието на дружеството.

"С радост посрещаме „Нова“ и нейните служители в семейството на „Юнайтед Груп“. България е привлекателен пазар за нас и като част от „Юнайтед Груп“ „Нова Броудкастинг Груп“ ще продължи да надгражда силните си страни.Това ни дава възможността да постигнем синергия и да разширим мащаба си, за да увеличим инвестициите си в локално съдържание, което да удовлетвори нашите клиенти", каза главният изпълнителен директор на „Юнайтед Груп“ Виктория Боклаг.

Придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“ е част от стратегията на „Юнайтед Груп“ да притежава както телекомуникационни, така и медийни компании на пазарите, на които оперира. Платформата на компанията обединява водещите оператори и най-добрите производители на съдържание в Югоизточна Европа. Медийното подразделение на „Юнайтед Груп“ - „Юнайтед Медиа“ всяка година произвежда повече от 20 000 часа оригинално съдържание и излъчва повече от 30 канала, които са на разположение за наземни, кабелни, DTH, OTT и IPTV платформи.

На българския пазар „Юнайтед Груп“ притежава телекомуникационния оператор VIVACOM.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини