Отидете към основна версия

8 273 0

Рецепта на деня: Класическо парфе

  • парфе-
  • крем-
  • торта-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Нежен десерт

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

5 яйца

4 с.л. захар

1 ч.ч. брашно

2 с.л. прясно мляко

1 пакетче бакплувер

1 пакетче ванилия

За парфето:

400 гр. сладкарска сметана

2 с.л.пудра захар

1 пакетче ванилия

1 ч.л.лимонов сок

1 пакетче желатин

1 с.л.вода

Начин на приготвяне:

Разбивате яйцата и захарта до пухкав крем. Добавяте млякото, ванилията, бакплувера и брашното и отново разбивате до хомогенност.

Изсипвате сместа в малка и дълбока правоъгълна тава покрита с хартия за печене. Печете на 200 градуса 20 минути.

Отделяте готовия блат от хартията и го връщате в тавата.

Разбивате сметаната с пудрата захар и ванилията.

Разтваряте желатина във водата, за да набъбне и го загрявате за 2-3 секунди, за да се разтопи.

Сипвате го при сметаната, добавяте лимоновия сок, разбърквате и заливате блата.

Заравнявате и прибирате в хладилника за 1 нощ.

Украсявате стегнатото парфе по ваш вкус, нарязвате на парчета и сервирате.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.

Свързани новини