Отидете към основна версия

5 132 20

Прическата издава характера на жената

  • прическа-
  • характер-
  • цвят на косата-
  • коса-
  • стил

Цветът и формата на косата издават какви сме

Снимка: Shutterstock

Според психолозите прическата ни показва не само нашия стил, но и настроението и характера ни. Честата промяна на цвета и дължината на косата подсказва, че непрекъснато търсите нови и нови неща и не сте удовлетворени от живота си, посочва actualno.com.

Ето кои черти от характера може да се видят във вашата прическа и цвят на косата:

Червена коса

Ако предпочитате да боядисвате косата си в червено, значи обичате забавленията, мразите да се отегчавате, имате чувство за хумор и приемате с лекота живота. Склонни сте да сте колебливи и сменяте често мнението си във взаимоотношенията, защото предпочитате флирта и страстта, а не спокойствието на зрялата връзка. Понякога правите големи драми, а друг път просто сте плахи и несигурни и се страхувате от отхвърляне.

Къдрава коса

Ако къдрите косата си, вие сте щедри и правите всичко по-бързо от другите. Вие сте „огън“ жена/мъж, обичате да побеждавате, страстни сте, интуитивни, неразумни, емоционални, склонни към агресия и експресивни. Трудно ви е да се фокусирате на едно нещо за по-дълго време. Понякога правите излишни драми.

Ако косата ви е права, но вие винаги я къдрите, имате нужда от повече забавления в живота си. Така както тялото ви има нужда от определени храни, така и вие, къдрейки косата си, искате да удовлетворите своето вътрешно желание за забавления. Според психолозите правейки косата си по-различна, вие ще привлечете повече внимание, защото косата ви става по-интересна, а вие ще излъчвате по-позитивни послания към света.

Ако косата ви е къдрава, но вие я изправяте, животът ви е много хаотичен и искате да внесете ред и хармония. В китайската медицина всички системи водят към баланс и всички пътища водят към нашето вътрешно желание да възстановим баланса. Изправяйки косата си, искате да внесете контрол в живота си, да въведете ред и спокойствие.

"Морски вълни"

Ако предпочитате косата ви да е чуплива, в стил „морски вълни“, вие сте енергични, силни, дълбоко емоционални, раними и много чувствителни. Понякога не сте много общителни, склонни сте да се затваряте и мълчите. Хората с чупливи коси имат нужда известно време да остават сами със себе си, дори и да имат партньор. Свободата е важна за тях (косата им се вее свободно), така че им е трудно да са моногамни.

Средно дълга "небрежна" прическа

Ако косата ви е средно дълга, леко небрежна, стил „измивам косата и веднага излизам“, вие сте мислител и разумен човек. Логиката е над всичко за вас. Поставяте си ясни цели, някои от които са доста амбициозни. Директни сте и вървите пряко към целта.

Много дълга коса, стил "хипи"

Ако косата ви е много дълга и след като я изкъпете, директно излизате, това казва за вас, че сте много романтична и артистична натура.

Конска опашка

Ако предпочитате да връзвате косата в стегната и опъната до гладкост конска опашка, вие сте много амбициозни. Вие сте атлетичен тип, държите на логиката. Ако, обаче опашката ви е отпусната, вие сте склонни да поставяте нуждите на останалите над вашите.

Къса коса

Вие предпочитате къса прическа, лесна за поддържана. Измивате я и директно излизате, означава, че не сте суетни, не си заслужава да губите време за прическата си. Не сте наясно с емоциите си. Ако жената е в депресия или търси бърза промяна, обикновено се подстригва късо. Така иска да се избави от лошите спомени и емоции, като ги отрязва и изхвърля. Когато жената не е готова за драматични промени, избягва да се подстригва и експериментира с нови прически.

Ако подстригвате косата си много късо /почти гола глава/, най-вероятно сте супер романтици. Имате голямо сърце, умеете силно да обичате и сте емоционална личност. Тази прическа говори, че винаги търсите поредния вълнуващ романс, тъй като обичате първите етапи в любовта.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.

Свързани новини