Отидете към основна версия

4 137 25

Камелия: На 50 г. съм по-спокойна и търпелива

  • камелия-
  • поп фолк певица-
  • 50 години

Тайната на щастливата връзка е комуникация и доверие, твърди певицата

Камелия е едно от най-ярките имена на родната музикална сцена. Хитовете ѝ са безброй, а тя е сочена освен за талантлива и за една от най-красивите певици у нас. Само преди месец навърши 50 години. За рaвносметките, любовта и кариерата, изпълнителката говори откровено пред вестник "Телеграф".

- Камелия, преди месец отпразнувахте половин век. Как посрещнахте рождения си ден тази година?

- Ресторантите не работеха, нямаме право да се събираме на групи и отложих събирането и отпразнуването с приятели, но на 9-и подобаващо избухнах вкъщи с Цветин (смее се). След полунощ си направихме хубаво посрещане и весело празнуване с музика и танци. Даже пуснах клипчета с отварянето на шампанското, забавлявах се и така посрещнах рождения си ден. На следващия ден имах стотици обаждания и есемеси.

- Имаше ли някой по-специален?

- Не е от определен човек или група от хора. На такъв юбилей много неща започваш да виждаш, да изкристализират. Обадиха ми се хора, които не очаквах, и бяха много позитивни, други, които се „пишат за приятели“, бяха много обрани. Естествено, пожеланията на майка ми и на Цвети, най-любимите и близки хора, са най-важни за мен. Оказа се, че дори човек да не се вижда с някого често, близостта наистина си е близост, независимо от разстоянието, а хора, с които физически си бил близо, се оказаха отдалечени.

- Вие сте една от малкото изпълнителки, която може да се похвали с дълготрайна и щастлива любовна връзка. Каква е тайната не само да откриеш правилния човек, ами и да го задържиш?

- Споделеност, комуникация, доверие, откритост. Любов и думата компромис в едно изречение няма как да съществуват. Не можеш да направиш компромис със себе си, но можеш да изразиш себе си, като споделиш любов. Ако имаш маска, няма как да просъществува дълга връзка, не е възможно. Или е до време. Всеки иска да се хареса, да е идеален. И аз съм минала по този път. Да си най-хубавата, най-добрата, най-достойната... Ти имаш своето си Аз и ако дълго време го криеш, в един момент то се появява. Няма как да си непрекъснато с маска. Затова някой, като каже: „Той или тя се промени“, не, не се е. Човекът винаги е бил такъв, просто е играл роля. Това са пречките за да създадеш една дълга връзка, ако ги няма – всичко ще е прекрасно.

- Какво си пожелавате да ви се случи оттук нататък?

Най-важното е да сме здрави. Да преминем по-лесно през това, което ни се случва. Съжалявам за всички човешки загуби. Аз загубих баба ми през 2020-а, но тя почина от старост, беше на 90 години. Човек никога няма готовност да пусне някого да си тръгне от този свят, болката си е болка, но когато нещо преждевременно е отнето, както тази пандемия например, носи на всеки много тъга. Нека бъдем здрави, по-радостни, по-усмихнати, по-ведро да се приспособим към доброто ново и то да ни носи радост, а не да ни плаши.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини