Отидете към основна версия

14 450 41

В Занзибар пропищяха от разпасани туристи

  • занзибар-
  • туристи-
  • забрана-
  • ограничения

В страната въведоха специални забрани и правила

Снимка: Shutterstock

Нарушаването на нормите за благоприличие в екзотичната страна Занзибар започва все повече да дразни местните жители, като също така нарушава мюсюлманските закони в страната, пише pochivka.blitz.bg.

Заради това в страна предвиждат въвеждането на по-строги наказания, които да стреснат туристите. Властите на Занзибар започнаха решителна битка срещу туристите, които се разхождат по улиците на острова в твърде разголени дрехи. За такива туристи се въвеждат нови правила, а забраните ще бъдат затегнати.

Правителството припомни, че правилата за поведение на пътниците в страната са одобрени още през 2015 г. По-специално, на туристите е било забранено да се появяват на обществени места с тоалети, които разкриват пъпа и коленете, твърди ATOR.

По време на пандемията от коронавируса обаче голям брой туристи от целия свят предпочетоха Занзибар за почивката си заради липсата на задължителни ПСР-тестове и всякакви други ограничения за влизане в страната.

Това накара туристите да се отпуснат съвсем и спряха да внимават за външния си вид. Затова и сега се налага да бъдат взети мерки.

Отначало посетители просто ще бъдат информирани, но ако нарушенията продължат, ще бъдат изправени пред глоба от 700 до 5000 долара. В някои случаи разголването може да доведе и до затвор.

Забраната включва изрязани бански костюми, шорти, които са твърде къси, рокли и поли, които не покриват коленете, както и къси топове и тениски, които не покриват пъпа.

Разголването на тялото е забранено не само за жени, но и за мъже.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.

Свързани новини