Отидете към основна версия

2 172 1

Рецепта на деня: Вкусен десерт в бяло и червено

  • панакота-
  • ягоди-
  • сметана-
  • желатин-
  • крем-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Панакота с ягоди и сметана

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

50 мл ягодов сок
50 гр. захар
20-30 гр. шоколад
4 ягоди
Натурална ванилия
15 гр. желатин на листа
500 мл сметана с мазнина 33%

Начин на приготвяне:

Желатинът се поставя във вода (30-40 ml) за да попие за времето, посочено на опаковката. Смесете сметаната със захар и ванилия. Сложете да заври 1-2 минути. Леко охладете. Добавете желатина, оставяйки малко за сока. Сокът се нагрява и се смесва с остатъка от желатин.

Малко сметанова маса се смесва с шоколад, докато не се разтвори напълно. В избраната от вас съд за десерт сложете нарязани ягоди, налейте смес от сок и желатин. Поставете в хладилника до пълно охлаждане. След това изсипете сметанообразната маса, докато охладите напълно.

Полейте отгоре с шоколадова смес. Оставете в хладилника най-малко 4 часа, докато се втвърди напълно. Преди да сервирате, спуснете дъното на калъпите за няколко секунди във вряща вода, след това обърнете съдържанието върху чинията, пише gusto2me.com.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини