Необходими продукти:
50 мл ягодов сок
50 гр. захар
20-30 гр. шоколад
4 ягоди
Натурална ванилия
15 гр. желатин на листа
500 мл сметана с мазнина 33%
Начин на приготвяне:
Желатинът се поставя във вода (30-40 ml) за да попие за времето, посочено на опаковката. Смесете сметаната със захар и ванилия. Сложете да заври 1-2 минути. Леко охладете. Добавете желатина, оставяйки малко за сока. Сокът се нагрява и се смесва с остатъка от желатин.
Малко сметанова маса се смесва с шоколад, докато не се разтвори напълно. В избраната от вас съд за десерт сложете нарязани ягоди, налейте смес от сок и желатин. Поставете в хладилника до пълно охлаждане. След това изсипете сметанообразната маса, докато охладите напълно.
Полейте отгоре с шоколадова смес. Оставете в хладилника най-малко 4 часа, докато се втвърди напълно. Преди да сервирате, спуснете дъното на калъпите за няколко секунди във вряща вода, след това обърнете съдържанието върху чинията, пише gusto2me.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Рецепта
13:09 01.03.2021