Отидете към основна версия

13 432 55

Древно пророчество вещае голяма война преди края на пандемията

  • война-
  • коронавируис-
  • пандемия-
  • пророчество-
  • тълкувания

Писанието гласи, че военният конфликт ще донесе „голяма борба и мрак в света“

Снимка: shutterstock

В древен 800-годишен текст се казва, че САЩ ще бъдат въвлечени в конфликт с участието на Иран и Саудитска Арабия, пише британският вестник Daily Star.

Пророчеството предвижда, че САЩ ще влязат във война с Иран още преди да приключи пандемията от коронавирус.

Разшифроването на предсказанието е извършено от независими изследователи по метода за откриване на кода в свещената книга Тора. В нея се твърди, че месец преди изчезването на пандемията от коронавирус ще избухне военен конфликт между Иран и Саудитска Арабия, в който ще бъдат въвлечени САЩ. Писанието гласи, че войната ще донесе „голяма борба и мрак в света“.

Тази версия на събитията е описана в книгата "Ялкут Ишауя", издадена прзе 1939 г., която е написана въз основа на "Ялкут Шимони" - сборник от еврейски коментари към Библията, вероятно съставена през 13 век.

Цитати от книгата, които според мнението на тълкувателите говорят за началото на тези събития:

"Персийският цар ще раздразни аравийския цар и той ще отиде в Едом, за да получи съвет от тях."

„И царят на Персия ще отиде и ще унищожи целия свят, и всички народи по света ще треперят и ще изпаднат в паника, ще паднат на лицата си, ще почувстват болки като при раждане, а Израел ще трепери и ще се паникьоса и ще попита: къде да отидем?"

И (Бог) ще им каже: „Деца мои, не се страхувайте, защото всичко, което направих, направих за вас. Защо се страхуваш? - Не се страхувай. Дойде време за вашето изкупление. "

Персия е съвременен Иран, а "древното царство Едом" често се използва за обозначаване на Съединените щати или западната култура като цяло.

Според изследователите, пророчеството казва, че Саудитска Арабия ще положи всички усилия да въвлече САЩ в конфликт с Иран. В блога на изследователите тълкуватели се казва, че войната между Саудитска Арабия и Иран ще започне дори преди края на „чумата“ (пандемията от коронавирус).

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 27 гласа.

Свързани новини