Отидете към основна версия

9 580 56

Скандали тресат музикалната гилдия у нас

  • скандали-
  • музикална гилдия-
  • парични помощи-
  • ицо хазарта-
  • спенс

Заради парични помощи музиканти се хвана за гушите

Обещаните от правителството 4300 лв. на около 1000 музиканти на свободна практика под формата на помощи, отприщиха луди скандали в гилдията, пише сайтът plovdiv24.bg.

Според Ицо Хазарта тези пари трябва да получат само тези артисти, които са декларирали доходи. Слави Трифонов пък определи жеста на Бойко Борисов като предизборен трик. Деян Неделчев – Икебаната влезе в лют спор с Рут Колева пак по същия повод, пише Хотарена. Духовете в социалните мрежи разбуни и мнението на Спенс, който открито скочи на своя колега Ицо Хазарта и го попита директно: Ти криеш ли данъци?

Публикуваме текста на Спенс без редакторска намеса:

"Помощта, която правителството умува дали да даде на музиканти за 2020г. в размер на 4350лв. за 365 дни се пада по 11,92 лв. на ден. Това е половината от помощта от 24лв. на ден за персоналите на заведения, което е смешно, защото всеки може да е сервитьор или барман, но не и музикант или творец. Но да оставим това. Да погледнем на доходите, за които говори Хазарта. Хонорарът от "България търси талант“ не е приход от участие. Иначе и другите трима от журито могат да претендират за тези 4350лв. Както и приходите на Фейсинг дъ сън от Ютуб, под чиято шапка са - който се сетиш с малки изключения, както и оборота на клуб Шугър.

То от 5 години и аз продавам листчета и мога да декларирам обороти и приходи по тази линия, но не е това идеята. И на мен не са ми симпатични някои лекари и заведения, но всички трябва да бъдат компенсирани в кризата. Та за да се върнем на темата.

Искам да попитам Хазарта: От 2011г. за 9 летни и 1 зимно турне, които организирахме с ди джей Дончо, на които в рамките на седмица, в зависимост от броя на датите между 5 и 7 средно, Хазарта и компания, прибираха ли между 20 000 - 30 000лв. на турне?? За 10 такива турнета може да се направи елементарната сметка, колко е приходът и колко са данъците на тези пари.... Ицо, би ли показал една фактура от тези турнета на уважаемата аудитория, а после се прави на изряден данъкоплатец! Достатъчно е кандидатът за помощи да може да докаже, че си е плащал осигуровките през 2020г. според мен“, отсича Спенс.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 23 гласа.

Свързани новини