Отидете към основна версия

20 100 62

Защо жените кръстосват краката си

  • крака-
  • крастосани крака-
  • жени-
  • причина

Отговорът ще ви изненада

Снимка: shutterstock

Голяма част от дамите предпочитат да стоят с кръстосани крака. За мъжете обяснението на този женски навик е много просто - подсъзнателно жените се опитват да се предпазят от любопитните мъжки погледи. Но това не е напълно вярно. И сега ще ви разкрием истинските причини за навика на жените да кръстосват краката си. Голяма част от тях ще ви изненадат.

Позиране
И не задължително да е за снимка. Всяка дама знае, че кръстосвайки краката си изглежда по-стройна и по-привлекателна.

Навик
За голяма част от дамите това е просто навик. Между другото, в това положение дефектът на крака, които не са идеално прави, почти не се забелязва.

Желание да се стопли
Ако жената е облечена с пола и навън е хладно, със сигурност сядайки, тя ще кръстоса краката си. В случая това е продиктувано от желанието ѝ да се стопли.

Удобство
Жените, които са свикнали да ходят на токчета, често кръстосват крака. В тази позиция е по-лесно да се поддържа баланс.

Флирт
Дамите кръстосват крака, когато флиртуват с някого. Препратка към първата точка: те знаят, че в тази поза изглеждат по-привлекателни.

Травма от детството
Зад кръстосването на краката често се крие психологическа причина. Вероятно това се дължи на изградени навици за благоприличие от детството. Дори и с напредване на възрастта навиците от детството остават - жената продължава да кръстосва краката си, подсъзнателно считайки това за символ на невинност.

Скука
Жена, в чийто живот има липса на ярки и положителни емоции, често кръстосва краката си, твърдят психолозите.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 41 гласа.

Свързани новини