Отидете към основна версия

5 704 13

Рецепта за вечеря: Лесни свински хапки с лук

  • свински бут-
  • хапки-
  • лук-
  • мезе-
  • какво да сготвя

Стават и за основно ястие, и за мезе

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

свински бут - 800 гр.

олио - 2 с.л.

сол - 2 щипки

черен пипер - 2 щипки

лук - 2 големи глави

Начин на приготвяне:

Нарязвате месото от свински бут на малки парченца и ги сипвате в купа. Добавяте солта, олиото и черния пипер, разбърквате и покривате с фолио. Прибирате в хладилника за 1 час.

Задушавате хапките в тенджера с малко олио за около 20 минути, като от време на време разбърквате. Отгоре разпределяте лука, предварително нарязан на едро, и продължавате да готвим още 15 минути, като отново периодично разбърквате свинските хапки. Сервирате с гарнитура от свежа зелена салата.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.

Свързани новини