Отидете към основна версия

3 370 2

Рецепта на деня: Сладка баница с череши на тиган

  • баница-
  • череши-
  • на тиган-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Страхотен летен десерт

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

300 гр. череши + за декорация

2 яйца

100 гр. захар

1 пакетче ванилия

100 мл олио

150 мл прясно мляко

200 гр. брашно

14 гр. бакпулвер

пудра захар - за поръсване

За карамелизиране:

1 с.л. краве масло

1 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Най-важното в тази рецепта е тиганът. Трябва да е тиган с незалепващо покритие и да има капак.

В тиган с диаметър 28 см загрявате 16 гр. краве масло. Добавяте 1 с.л. захар и карамелизирате. Махате от котлона и редите, покривайки цялото дъно на тигана, череши, на които сте премахнали костилките предварително.

В купа разбивате 2 яйца със 100 гр. захар. Добавяте 1 ванилия, 100 мл олио, 150 мл прясно мляко и 200 гр. брашно, смесено с 14 гр. бакпулвер. Бъркате до получаване на еднородна смес. Със сместа заливате черешите в тигана, заглаждате с шпатула, поставяте капака и печете на средна температура за 20-25 минути.

Два-три пъти с домакинска хартия изтривате капките по вътрешната страна на капака. Когато сладката баница е готова, поставяте чиния върху тигана и обръщате баницата в нея. Връщаме пак в тигана да се запече и от другата страна за 5 минути.

Сервирате сладката баница с череши на тиган, поръсена с пудра захар и пресни череши, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини