Необходими продукти:
ОСНОВА
фурми - 100 гр.
лешници - 50 гр.
крекери - 20 гр. солени
какао - 1 с.л.
БЯЛ СЛОЙ
замразени банани - 150 гр.
кокосово мляко - 100 мл от кен
берита - 30 гр. замразени
фъстъчено масло - 1 с.л.
кокосово мляко - 1 с.л. на прах
ЛИЛАВ СЛОЙ
банани - 150 гр. замразени
кокосово мляко - 100 мл от кен
маки бери - 1 с.л. на прах
фъстъчено масло - 1 с.л.
голяма шепа замразени берита
ЗА ДЕКОРАЦИЯ
банани - няколко резена
кокосов чипс - шепа
Начин на приготвяне:
ОСНОВА:
Блендирайте всички съставки, така че да се образува лепкава смес, и притиснете равномерно към дъното на кръгла форма, покрита с хартия за печене. Формата е с диаметър 16 сантиметра.
БЯЛ СЛОЙ:
Блендирайте бананите с кокосовото мляко (трябва да се получи сравнително гъстичка консистенция) и изсипете върху основата, отгоре поръсете с плодовете и фъстъченото масло.
ЛИЛАВ СЛОЙ:
Блендирайте бананите с кокосовото мляко и маки бери на прах (може да го пропуснете и да сложите шепа къпини и боровинки за цвят) и изсипете върху белия слой, поръсете с плодовете, фъстъченото масло и кокосовия чипс. Сложете уникалната сладоледена торта сложете във фризера за 2 часа (съхранявайте там). Преди да я нарежете, ѝ дайте 10-15 минути извън фризера, да се отпусне леко, пише Actualno.com.