Отидете към основна версия

6 670 24

Съвети за производство на домашно вино

  • домашно вино-
  • производство-
  • рецепти

Kогато приготвяте домашно вино пропорциите са от решаващо значение

Снимка: Shutterstock

Виното е изключително елегантен и вкусен алкохол. Пием го по време на хранене, по време на срещи с приятели и по време на изискани вечери, пише actualno.com. Струва си да опитате да приготвите домашно вино, за да можете, освен да се наслаждавате на вкуса на напитката, да се гордеете и с това, че сами сте го направили. Рецептите ви очакват по-долу. Изненадайте себе си и приятелите!

Перфектната рецепта за домашно вино

Домашното вино радва с вкуса и аромата си. Имайте предвид, че когато го приготвяте, пропорциите са от решаващо значение. Отговорът на въпроса от какво може да се направи домашно вино е много широк – много дарове на природата могат да се превърнат в напитка, възможностите са практически безкрайни!

Ето няколко идеи за вкусно домашно вино.

Домашно вино от грозде

За приготвяне на домашно вино от грозде са ни необходими: 10 кг плодове, 3,5 кг захар, 5 л вода и винена мая. "Майката" се приготвя, като към 0,25 литра топла вода се добавя маята, разбърква се и бутилката се затваря правилно. След 24 часа добавете 0,5 чаени лъжички захар, разбъркайте и оставете за 2-4 дни. След това намачкайте гроздето, залейте го с вряла вода и след 3 дни прецедете. Разтворете 1,200 кг захар във вряща вода, охладете я, изсипете я в мъстта и я изсипете в съда. Добавете майката, разбърквате и затваряте. Следващите порции от 1,200 кг захар, смесени с малко вода, се добавят след една седмица, а следващата порция - след 15 дни. Виното може да се консумира след 30 дни, когато се „избистри“.

Домашно вино от череши

За приготвянето на това домашно вино са ни необходими 8 кг плодове, 4 кг захар, 4,2 л вода и винена мая. Изсипете измитите плодове без костилките в подходящ съд или бидон, поръсете ги със захар и оставете за няколко дни. Когато пуснат сока, добавете вода и поръсете маята. Разбъркайте старателно. Затворете добре бидона и оставете за 7-8 седмици. Това лесно за приготвяне домашно вино от череши има страхотен вкус и ви сгрява в хладните вечери.

Домашно ябълково вино

За приготвянето на такова домашно вино са ви необходими 6 кг ябълки, 2 кг захар и 4 литра вода, както и винена мая. Незадължителна съставка е 10 грама или повече стафиди - те придават интересен аромат. Пригответе майката от чаша ябълков сок, лъжица захар и щипка винена мая. Сварете съставките заедно и ги охладете. Добавя се маята и се оставя настрана в шише, покрито с марля. След един ден добавете 3 супени лъжици захар, 2 чаши сок и още малко мая. Отново оставете настрана. Сокът, изцеден от ябълките, заедно с майката и захарта, разбъркайте добре в бидон и оставете настрана за около 2 месеца.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 14 гласа.

Свързани новини

  • Какво се яде на Сирни заговезни?

    Сирни заговезни, известен също като Прощална неделя, е християнски празник, който се отбелязва в последната неделя преди началото на Великия пост и съ ...
    10.04.2024
    8 744
    45
  • Най-подходящите мезета за уиски

    Изборът на правилното мезе към уискито е цяло изкуство. Онзи, който харесва това силно питие, добре знае, че с него не върви всяко ястие. Уискито е из ...
    31.12.2023
    4 505
    33
  • Какво да направя за вечеря?

    Вечерята за днешните хора често е основното ястие за деня, въпреки всеобщо приетото схващане, че най-малко трябва да се яде вечер. Въпросът, който най ...
    29.12.2023
    1 477
    7
  • Силвена Роу ще представи новата си книга в родния Пловдив

    Шеф Силвена Роу ще представи новата си кулинарна книга "У дома“ за първи път в родния си град Пловдив. Събитието ще се състои на 29 октомвр ...
    25.10.2023
    1 605
    8
  • 4 рецепти за палачинки за всеки вкус

    Класическа рецепта за вкусни домашни палачинки Продукти: - 1/2 литър прясно мляко - 3 яйца - 250 грама брашно - 1 чайна лъжичка бак ...
    24.06.2023
    6 727
    6