Отидете към основна версия

4 773 15

Матю Макконъхи отказва да ваксинира децата си

  • матю макконъхи-
  • ваксина-
  • ваксинация-
  • деца-
  • актьор

Актьорът сподели, че той и съпругата му са избрали да се ваксинират, но все още няма да ваксинират децата си

Снимка: БГНЕС/ EPA

Главният хирург на САЩ и ръководител на общественото здравеопазване - Вивек Мърти, и Матю Макконъхи, кръстосаха шпаги, след като актьорът категорично заяви, че все още няма да ваксинира децата си срещу COVID-19, пише life.dir.bg.

Макконъхи, който се очаква да издигне кандидатурата си за губернатор на щата Тексас, каза в интервю, че той и съпругата му Камила Алвес са "избрали" да се ваксинират срещу вируса и уточни, че "не го е направил, защото някой ми каза, че трябва да го сторя". 52-годишният носител на "Оскар" добави, че не вярва в теории на конспирацията и че всички трябва да направим необходимото по-бързо да излезем от тежката ситуация. Той обаче призна, че няма да ваксинира собствените си деца "точно сега".

Макконъхи е татко на три деца - Леви е на 13 години, Вида на 11 и Ливингстън на 9.

Ваксината Pfizer-BioNTech беше одобрена за употреба при деца на възраст между пет и 11 години миналия месец, като правителството призова родителите да поставят от нея на децата си.

Вивек Мърти отвърна на коментара на Матю, че родителите трябва да знаят, че децата също могат да страдат от COVID-19. Пред пред CNN, той каза: "Много деца са загинали. За съжаление стотици деца, хиляди, бяха хоспитализирани и като баща на дете, което беше хоспитализирано преди няколко години заради друго заболяване, никога не бих пожелал на нито един родител да има дете, което се озовава в болницата. В тези изпитания за деца от пет до 11 години ваксините показаха, че те са 90% ефективни в защитата на децата ни от симптоматична инфекция и също така са забележително безопасни".

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.

Свързани новини