Отидете към основна версия

13 490 18

Топче алуминиево фолио прави чудеса в пералнята

  • алуминий-
  • алуминиево фолио-
  • топче-
  • хак-
  • трик-
  • пералня-
  • пране

Намачкайте малко алуминиево фолио за печене, пуснете го при прането и вижте резултата

Снимка: Shutterstock

Всяка година се произвеждат все по-нови перални машини. И макар да е прекрасно, че техниката се развива, включително и битовата, като чели прането на дрехите си е лотария – някои петна остават, други се изпират. Ако пък мазните петна се изперат, то често остават петна от препаратите за пране и омекотителите. Освен това, колкото и да скъпи омекотителите, няма гаранция, че дрехите няма да се наелектризират, пише actualno.com.

Решението за щастие е много лесно и простичко – сложете алуминиево топче в пералнята. То ще намали статичното електричество, но и ще усили действието на препарата. Ето и другите цели на топките от алуминий:

Дават допълнителен механичен тласък върху нещата, които се мият. Това от своя страна осигурява най-добрия възможен начин за изпиране на дрехите. Намаляват нуждата от големи количества прах и омекотители. Това от своя страна се отразява благоприятно и на бюджета. Само с едно купуване вие можете да увеличите употребата на опаковката с до 6 месеца. Не оставят петна върху дрехите, дори те да са мазни и упорити. Намаляват статичното електричество, което вече го споменахме. Това е така, защото самото фолио способността да го премахне, а то се появява почти винаги, като пуснете пералнята. Помогнете на барабана, като сложите топчето и то го неутрализира. Фолиото е напълно безопасно за пералнята и дрехите – то не се захваща и драска нещата около себе си, така че може да пуснете всичко, без да имате никакви притеснения за тъканите си.

Хубаво е все пак да купувате дрехи, които не са склонни към наелекризиране. Това се отнася особено за големите битови текстилни изделия, като чаршафи, калъфки, кърпи и други. Друга положителна черта на фолиото е неговата достъпност. Можете да го откриете във всеки магазин, на ниска цена, Пък и всяка домакиня има фолио, тъй като се използва за печива или пък опаковане.

Една топка можете да използвате до 6 месеца, което си е доста икономично. При направата на топките не пестете сили. Те трябва да са достатъчно плътни, за да са устойчиви на механичното напрежение, което се образува в пералнята. За да ви е по-лесно използвайте тенис топки и върху тях наслагвайте пластове фолио. Когато стените започнат да изтъняват, това е знак, че фолиото трябва да се смени, тоест сложете нов пласт. Няма ограничение в тъканите, към които можете да прибавите фолиевата топка. С нея можете да перете вълна, памук, коприна и т.н. Сложете само подходящия препарат за пране, настройте градусите и действайте. Все пак, не препълвайте с дрехи, за да може топчето да се движи свободно между дрехите.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 28 гласа.

Свързани новини