Необходими продукти:
6 бр. пилешки бутчета
100 мл. соев сос
2 бр. лук
1 ч.л. смлян червен пипер
(чесън по желание)
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на не много ситно.
Измийте бутчетата, подсушете ги с хартиена кърпа и ги прехвърлете при лука. Добавете чаената лъжичка червен пипер и разбъркайте. Ако искате може да минете чесън през преса и да сложите 1 скилидка.
Изсипете соевия сос в купата и разбъркайте добре всичко. След това го приберете в хладилника, но го разбърквайте периодично през първия половин час, за да може месото да се маринова добре.
Изсипете малко олио в тигана и поставете месото (опитайте се да изчистите лука от него). Пържете от едната страна до златисто кафява коричка, после обърнете.
Намалете огъня и покрийте тигана с капак. След 20 минути махнете капака и дозапържете месото на умерен огън до получаване на коричка, пише jenata.blitz.bg.