Отидете към основна версия

3 416 4

Рецепта на деня: Мариновани пилешки бутчета на тиган

  • марината-
  • пилешки бутчета-
  • на тиган-
  • соев сос-
  • какво да сготвя

Може да мариновате бутчетата сутрин, а вечер просто да ги изпържите

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

6 бр. пилешки бутчета
100 мл. соев сос
2 бр. лук
1 ч.л. смлян червен пипер
(чесън по желание)

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на не много ситно.

Измийте бутчетата, подсушете ги с хартиена кърпа и ги прехвърлете при лука. Добавете чаената лъжичка червен пипер и разбъркайте. Ако искате може да минете чесън през преса и да сложите 1 скилидка.

Изсипете соевия сос в купата и разбъркайте добре всичко. След това го приберете в хладилника, но го разбърквайте периодично през първия половин час, за да може месото да се маринова добре.

Изсипете малко олио в тигана и поставете месото (опитайте се да изчистите лука от него). Пържете от едната страна до златисто кафява коричка, после обърнете.

Намалете огъня и покрийте тигана с капак. След 20 минути махнете капака и дозапържете месото на умерен огън до получаване на коричка, пише jenata.blitz.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини