Необходими продукти:
4 резена бекон, нарязан и предварително леко запечен на тиган 4 яйца ½ чаша готова салца ½ чаша бадемово брашно 1 супена лъжица микс от семена за поръскаНачин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете 8 форми за мъфини и постелете с хартия. Смесете запечения и нарязан бекон, разбитите яйца, салцата и бадемовото брашно в купа. Разбъркайте с телена бъркалка или с миксер на бавна скорост. Излейте сместа в подготвените форми. Поръсете със семената.
Печете до златисто или за около 30 минути. Проверете с клечка за зъби – готови са, когато излезе суха. Оставете мъфините да изстинат 10 минути преди сервиране, пише Az-jenata.bg.