Отидете към основна версия

8 922 6

Рецепта на деня: Гъста селска пилешка супа

  • пилешко месо-
  • пилешка супа-
  • селска-
  • застройка-
  • какво да сготвя

От тефтерите на баба

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

пилешко месо - бутчета, крила и плешки (400 г) 6-7 картофа 1 морков 1 червена чушка 1 глава лук 200 мл доматен сок фиде сол чубрица черен пипер девесил - пресен или сух 2 яйца

Начин на приготвяне:

Слагате месото да се вари в подсолена вода до готовност. Едновременно с това в друга тенджера нарязвате картофите, моркова, лука и чушката на по-големи парчета и варите около 30 минути. Добавяте доматения сок при зеленчуците. Когато месото вече е сварено, го обезкостявате и добавяте към зеленчуците, прецеждате бульона и го доливате в тенджерата. Ако използвате пилешкия бульон ще получите така характерния за селската супа по-жълт цвят, ще бъде и по-мазна.

Овкусявате със сол, чубрица и черен пипер - малко преди да изключите котлона, добавяте и девесила.

Добавете фидето и доварете супата за още няколко минути.

Междувременно пригответе застройката с 1 яйце, 1 с.л. брашно и 1 ч.ч. кисело мляко. Продуктите се разбиват добре до получаването на еднородна смес, която се загрява постепенно на бавен огън. Когато сместа се сгъсти, към нея се добавя малко от бульона от супата, вари се 1-2 минути с него и после всичко се слага в супата, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.

Свързани новини