Необходими продукти:
2 чаши картофи, обелени и нарязани на кубчета 2 стръка целина, нарязана 1 голям морков, нарязан 3 чаши вода 3 супени лъжици масло 2 чаши шунка на кубчета 2 супени лъжици чушка, нарязана 2 чаени лъжици лук, нарязан ¼ чаша масло 3 супени лъжици брашно 1 чаша прясно мляко 1/8 чаена лъжица сол 1/8 чаена лъжица черен пипер 1 чаша настърган кашкавал ½ чаша галетаНачин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете картофите, целината, моркова в голяма тенджера и покрийте с вода. Оставете да заври на котлона. Намалете на средна към ниска температура и оставете да къкри 20 минути, докато омекнат. Отцедете. В тиган разтопете 3 супени лъжици от маслото на средна температура. Запържете шунката и чушката, заедно с лука за 5 минути, докато омекнат, пише flagman.bg.
Прехвърлете заедно с картофите и другите зеленчуци в тава за печене. Разтопете останалата ¼ чаша масло в чист тиган. В него разтворете брашното до гладка смес за около 3 минути.
Внимателно разбърквайте и добавете солта и пипера. След като започне да се сгъстява, добавете кашкавала и разбърквайте, докато се разтопи. Залейте шунката и зеленчуците с получения сос. Отгоре поръсете с галетата. Печете в загрята фурна за около 30 минути или до златисто.