Отидете към основна версия

11 046 11

Пушачите трябва да пият всеки ден от този чай

  • зелен чай-
  • пушачи-
  • детоксикация-
  • тежки метали-
  • здраве

Той има удивителна способност да възстановява организма

Снимка: Shutterstock

Задължително за пушачите е да включат в режима си един чай, който се оказа изключително полезен за тях. Той има удивителна способност да възстановява организма. Може да се използва и в режимите на детоксикация, особено на тези, които са решили да откажат цигарите. Зеленият чай не само неутрализира ефектите от никотина, но и намалява увреждането на черния дроб, причинено от консумацията на алкохол, пише trafficnews.bg.

Ползи от зеления чай

Зеленият чай дава сила, намалява сънливостта, така че е по-добре да го пиете сутрин. Флуорът и йодът в състава му помагат за елиминиране на солите на тежките метали. Диуретичният ефект на зеления чай е от полза за намаляване отоците и премахване на "излишната" вода. Това облекчава състоянието при заболяванията на пикочно-половата система. Освен това зеленият чай съдържа много антиоксиданти, както и витамини от група В.

Консумацията му оказва благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система и кръвното налягане. Приеман редовно, той намалява нивата на холестерола, риска от инфаркт, инхибира развитието на някои видове рак, насърчава загубата на тегло.

Вреда от зеления чай

Напитката съдържа кофеин, който пречи на усвояването на фолиева киселина. Не е препоръчително да се консумира от пациенти с глаукома.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 21 гласа.

Свързани новини